به عنوان مثال، عدس فله کیلویی مملو از ویتامین های B، منیزیم، روی و پتاسیم هستند.
عدس از بیش از 25 درصد پروتئین تشکیل شده است که آن را به یک جایگزین عالی برای گوشت تبدیل می کند. آنها همچنین منبع عالی آهن هستند، یک ماده
معدنی که گاهی اوقات در رژیم های گیاهخواری کمبود دارد.
اگرچه انواع مختلف عدس ممکن است از نظر محتوای مغذی کمی متفاوت باشد، 1 فنجان (198 گرم) عدس پخته شده به طور کلی موارد زیر را ارائه می دهد:
کالری: 230
کربوهیدرات: 39.9 گرم
پروتئین: 17.9 گرم
چربی: 0.8 گرم
فیبر: 15.6 گرم
تیامین: 28 درصد DV
نیاسین: 13 درصد از DV
ویتامین B6: 21 درصد از DV
فولات: 90 درصد DV
اسید پانتوتنیک: 25٪ از DV
آهن: 37 درصد DV
منیزیم: 17 درصد از DV
فسفر: 28 درصد DV
پتاسیم: 16 درصد از DV
روی: 23 درصد از DV
مس: 55 درصد DV
منگنز: 43 درصد از DV
عدس سرشار از فیبر است که از حرکات منظم روده و رشد باکتری های سالم روده حمایت می کند. خوردن عدس می تواند وزن مدفوع شما را افزایش دهد و عملکرد
کلی روده شما را بهبود بخشد .
علاوه بر این، عدس حاوی طیف گسترده ای از ترکیبات گیاهی مفید به نام فیتوکمیکال ها است که بسیاری از آنها در برابر بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و
دیابت نوع 2 محافظت می کنند .
خلاصه
عدس منبع عالی ویتامین های گروه B، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی است. آنها همچنین منبع عالی پروتئین گیاهی و فیبر هستند.
پلی فنول های موجود در عدس ممکن است فواید سلامتی قدرتمندی داشته باشند
عدس سرشار از پلی فنول ها است که یک دسته از فیتوکمیکال های تقویت کننده سلامت هستند.
برخی از پلی فنول های موجود در عدس، مانند پروسیانیدین و فلاوانول ها، دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی، ضد التهابی و محافظت کننده عصبی هستند.
هنگامی که در آزمایشگاه آزمایش شد، پلی فنل های موجود در عدس قادر به توقف رشد سلول های سرطانی، به ویژه در سلول های سرطانی پوست بودند.
اگرچه هنوز مشخص نیست که چگونه، پلی فنول های موجود در عدس نیز ممکن است در بهبود سطح قند خون نقش داشته باشند .
یک مطالعه حیوانی نشان داد که مصرف عدس به کاهش سطح قند خون کمک می کند و مزایای آن فقط به دلیل محتوای کربوهیدرات، پروتئین یا چربی نیست .
همچنین شایان ذکر است که به نظر نمی رسد پلی فنول های موجود در عدس پس از پختن خواص سلامتی خود را از دست بدهند .
با این حال، این نتایج فقط از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی است. قبل از اینکه بتوان در مورد این فواید سلامتی نتیجه گیری کرد، مطالعات انسانی مورد نیاز است.
خلاصه
عدس منبع بسیار خوبی از پلی فنول های تقویت کننده سلامتی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی با اثرات بالقوه مهار سلول های سرطانی
است.