Anacardium occidentale L. درختی استوایی بومی مناطق شمالی و شمال شرقی برزیل است.
درخت بادام هندی یک میوه شبه است و بخشی از درخت است که آن را به بادام هندی، میوه واقعی درخت، متصل می کند.
سیب بادام هندی بسیار محبوب است و به عنوان نوشیدنی و به عنوان آب غلیظ مصرف می شود.
درخت بادام هندی سرشار از فروکتوز، گلوکز، مواد معدنی، چندین اسید آمینه است و یک آنتی اکسیدان خوب با اسید اسکوربیک و فنل بالا محسوب می شود.
پریرا و همکاران (2011) پروبیوتیک آب سیب بادام هندی توسط لاکتوباسیلوس کازئی NRRL B-442 را مطالعه کرد.
شرایط بهینه برای تولید آب سیب بادام هندی تخت کودک پروبیوتیک، pH اولیه 6.4، دمای تخمیر 30 درجه سانتیگراد، سطح تلقیح 7.48 log CFU/mL (لاکتوباسیلوس کازئی) و 16 ساعت فرآیند تخمیر بود.
مشاهده شد که لاکتوباسیلوس کازئی در طول نگهداری در یخچال رشد کرد. تعداد سلول های زنده در طول دوره نگهداری (42 روز) بالاتر از 108 CFU/ml بود.
روشنی و رنگ زرد آب دسته گل رز قرمز میوه افزایش یافت و منجر به تغییر رنگ کلی نسبت به قرمزی اولیه آب میوه شد که در طی تخمیر و ذخیره سازی به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
مشاهدات فوق به وضوح نشان می دهد که آب سیب بادام هندی به اندازه محصولات لبنی یک ماتریکس غذایی خوب برای رشد لاکتوباسیلوس کازئی است و آب سیب بادام هندی پروبیوتیک تخمیر شده با لاکتوباسیلوس کازئی یک نوشیدنی عالی برای سلامت عملکردی است.
آب پروبیوتیک تا 42 روز نگهداری در یخچال بدون تلفات قابل توجه زنده ماندن بود و رنگ مشخصه آب میوه (زردی) در طول تخمیر و نگهداری افزایش یافت.
قهوه ای شدن قیمت حوله تن پوش آنزیم که مشخصه آب سیب بادام هندی است، معمولاً با استفاده از محصولات شیمیایی مانند متابی سولفیت سدیم جلوگیری می شود و تنها با استفاده از فناوری تخمیر از آن جلوگیری می شود.
علاوه بر طعم، رنگ عامل مهمی در پذیرش غذا است و حفظ رنگ مشخصه بدون مواد نگهدارنده یک مزیت تکنولوژیکی است.
بنابراین، آب سیب بادام هندی تخمیر شده با لاکتوباسیلوس کازئی یک جایگزین سالم برای غذاهای کاربردی حاوی پروبیوتیک است.
- منابع:
- تبلیغات: